Hotelieri sa snažia návštevníkom Tatier ponúknuť ubytovanie aspoň také pekné a útulné, ako je samotná tatranská príroda. Nie vždy sa im to však podarí. Pravdu povediac, hotelierov, ktorým sa to podarilo nie je až tak veľa. Ako si teda v Tatrách vybrať správne ubytovanie? V prvom rade si musíte sami urobiť zoznam toho, čo je pri hľadaní ubytovania pre vás skutočne dôležité, a potom? Potom vám už pomôže internet a recenzie návštevníkov. Žiadna veda, pokiaľ poznáte svoje priority.

Mnoho turistov a rekreantov je ochotných za nižšiu cenu obetovať kúsok zo svojho komfortu. Niet sa čomu čudovať, nie každý potrebuje luxus. Ale ak vám niekto povie, že kvalitné ubytovanie vo Vysokých Tatrách za rozumnú cenu nezoženiete, neverte mu. Slovenské Tatry nie sú pohostinné iba pre bohatých ruských turistov. Stačí chvíľu hľadať a nájdete útulné, čisté a príjemné ubytovanie aj za 20 €/osoba na noc. A to je na Vysoké Tatry veľmi príjemná cena.

Tatry nie sú len pre bohatých Rusov

V prípade, že sa na peniaze veľmi nepozeráte a komfort je pre vás prioritou číslo jeden, vaše možnosti sú v Tatrách skutočne široké. Širšie, ako keď poskladáte všetky tatranské zjazdovky vedľa seba. Možnosti, ktoré ponúka taká Tatranská Lomnica sú zaujímavé aj pre ľudí, ktorí sú ochotní investovať do ubytovanie vyššie čiastky a zároveň aj pre tých, ktorí si na luxus nepotrpia. Ponuku hotelov a možností ubytovania v Tatranskej Lomnici si môžete pozrieť tu – zobraziť ponuku.

Pri návšteve Tatier nikdy nepodceňte počasie. Teplého oblečenia nemá človek na horách nikdy dosť. Preto si so sebou zbaľte bundu, termo tričko, čiapku, rukavice a v prípade, že si chcete zlepšiť náladu tričkom s vtipnou potlačou, tak ho kúpite TU. Môže sa vám zdať, že to je na hory zbytočnosť, ale predstavte si náročný výstup, nohy ťaháte za sebou, sily vám dochádzajú. Na chvíľku sa zastavíte, oddychujete, skloníte hlavu, aby ste sa poriadne nadýchali a na hrudi uvidíte motív trička, ktorý vás rozosmeje. Zrazu ste plný sily a pozitívny, porazenecká nálada je preč a vy ten vrchol hory dnes zdoláte! Na horách nepodceňujte nič.