Salamandru škvrnitú nájdete v Štiavnických vrchoch len s veľkou námahou a po dlhom pátraní. Je veľmi plachá a ľudí vo svojom teritóriu nemá rada. V Štiavnických vrchoch sa ale skrýva iný druh Salamandry, taký, ktorý ľudí obľubuje a ich prítomnosť mu robí radosť. Dokonca ich pohostí jedlom takým, po ktorom návštevníci nebudú chcieť teritórium tohto druhu Salamandry nikdy opustiť. Kto je táto zvláštna Salamandra?

Ak vám prezradíme, že tento zvláštny druh jašterice je hotel Salamandra v Štiavnici, poviete si, že na tom nie je nič zaujímavé. Práve naopak, je na tom mnoho zaujímavého. Presvedčte sa sami. Hotel si tróni pri krásnom Hornom Hodrušskom jazere a zároveň uprostred lyžiarskeho strediska – nenudíte sa v lete ani v zime. Teda v tom prípade, že ste na dovolenke.

Unikátna Salamandra v Štiavnických vrchochBanská Štiavnica

Pretože v hoteli Salamandra je možná aj organizácia firemnej akcie. Ak máte strach, že na firemných akciách sa budete len nudiť, túto vám to nehrozí. Hotel Salamandra sa pýši svojím šéfkuchárom Ľubom Herkom, ktorý je vo svojom odbore špička, a vašu pozornosť si ukradne pre seba so svojou „Live cooking show“, kde v priamom prenose uvidíte špičkového kuchára variť jedlo, kvôli ktorému by ste boli schopný aj zabiť. Ak je na firemnej akcii skvelé jedlo a dobré víno, potom sa nudiť nemôžete.

V prípade, že musíte použiť aj konferenčnú sálu a svojim spolupracovníkom odprezentovať, ako sa darí vašej firme, skúste použiť interaktívnu tabuľu. Nielen učitelia považujú interaktívne tabule za ideálny typ prezentácie, keďže dokážu udržať detskú pozornosť. Skúste tento istý trik na svojich kolegoch a vymeňte powerpointovú prezentáciu za niečo nové, čo zaujme. Uvidíte sami, o koľko menej unudených tvárí uvidíte. Budete prekvapený, ak uvidíte čo i len jednu. Urobte si dovolenku či firemnú akciu v priestoroch hotelu Salamandra. Nudiť sa nebudete, ale musíte nám prepáčiť, ak kvôli nášmu kuchárovi priberiete nejaké to kilo navyše.