S prichádzajúcim ochladením výrazne klesá aj naša nálada. Cítime sa pod psa a ešte stále spomíname na to, ako sme sa čvachtali v mori a užívali si teplé počasie.

Ak ale nechcete sedieť doma, zatiaľ, čo bude vonku zúriť búrka a cítite, že potrebuje zregenerovať, odporúčame vám využiť lacnejšie pobyty v kúpeľoch práve teraz na konci letnej sezóny.

Luxusné kúpele? Všade tam, kde sa pozriete

Slovensko má množstvo krásnych zákutí, ktoré ste ešte neobjavili. Ako jedna z mála krajín v Európe má na každom rohu zdroj termálnej vody a bola by škoda, keby na týchto miestach nevznikli kúpele. Ak hľadáte luxusné kúpele, nájdete ich všade tam, kde sa pozriete. Určite vás ako prvé napadnú všetky „Teplice“ - Turčianske Teplice, Rajecké Teplice, Sklenné Teplice, Trenčianske Teplice. Okrem nich samozrejme poznáte aj iné – Bojnice, Bardejov, Nimnica, Piešťany atď.

Ak nechcete cestovať ďaleko, nemusíte sa báť, že by ste vo vašom okolí nenašli luxusné kúpele.

Termoterapia – najlepšia procedúra teraz na jeseň

Ak vás bolí chrbát, krk a cítite sa malátne, tak v tom prípade si zajednajte príjemnú termoterapiu, čiže procedúry, ktorých základom sú teplé zábaly. Odporúčame predovšetkým bahenný, parafínový a rašelinový zábal. Uvoľní stuhnuté svalstvo a pomôže vašej chrbtici, čo určite oceníte práve v chladnejšom sychravejšom počasí, kedy je každý príval energie vítaný. Teplota obkladov sa pohybuje v rozmedzí 50-55ºC, takže si určite prídete na svoje.

Ubytovanie a okolie kúpeľov

Pri výbere kúpeľného pobytu by ste si mali vybrať kúpele, ktoré vám okrem parádnych procedúr poskytnú aj pekné ubytovanie a okolie pre prípadné prechádzky a iné voľnočasové aktivity.

Izby v kúpeľných domoch musia spĺňať štandard, pre náročnejších aj nadštandard. Mali by mať pevnú pohodlnú posteľ s čistými nekrčivými posteľnými obliečkami, čistú toaletu a pekný výhľad na okolie kúpeľného mestečka.

Jeseň je už tu, tak využite toto obdobie a zajednajte si pobyt v kúpeľoch. Vyskúšajte napríklad Turčianske Teplice.