S približovaním sa jesennej a zimnej sezóny, čoraz viac ľudí začína zápasiť s každoročnými problémami. Ochorenia horných dýchacích ciest, všeobecná slabosť tela, bolesti hlavy... Čo robiť, aby ste sa zbavili týchto typov problémov a užívali si dobré zdravie po celý rok? Predovšetkým by ste mali venovať väčšiu pozornosť vášmu zdravotnému stavu oveľa skôr, ako si všimnete znepokojujúce symptómy. Najdôležitejšie však je, aby ste neminimalizovali závažnosť aj tých najmenších príznakov, pretože neliečené infekcie môžu viesť k vážnym komplikáciám. Starostlivosť o svoje vlastné zdravie je povinnosťou každého z nás a stojí za to trochu sa nad ním zamyslieť. Je možné, že dobrým riešením bude krátka prestávka v kúpeľoch – zaručujeme Vám, že dovolenka v obklopení hôr a lesov zlepší zdravotný stav, a to najmä v Karpatoch, kde je príroda najmenej dotknutá civilizáciou. Značka Carpathia sa stará o to, aby príroda zostala v takom stave, keďže hory sú ako domov - je potrebné sa o ne postarať a pozvať tu hostí, ktorí sa tu cítia ako doma.

Zdravie na dosah ruky

Pri rozhodovaní o pobyte v kúpeľoch si najprv skontrolujte, či sú kúpele certifikované, či majú osobitné povolenia a správnu kvalitu služieb. V oblasti slovensko-poľského pohraničia je množstvo kvalitných kúpeľov, ktoré ponúkajú širokú škálu procedúr v závislosti od Vašich potrieb a chorôb. Na slovenskej strane si zaslúžia pozornosť Bardejovské Kúpele, ktoré po stáročia priťahovali poľskú a maďarskú šľachtu. Najväčším pokladom tohto slovenského kúpeľného mestečka sú liečivé pramene. Voda z každého z nich lieči iné choroby. Najčastejšie sa používa na pitie, minerálne kúpele a inhalácie.

V súčasnosti fungujúce sanatória si dávajú záležať nielen na zdraví, ale aj dodatočnej starostlivosti: v mnohých objektoch majú hostia okrem liečebnej ponuky prístup do sáun a na masáže. Večerný odpočinok vo vírivke, pobyt v saune a relaxačná masáž... skvelý koniec dňa, ktorý upokojí nervy, odstráni stres a pripraví Vás na pokojný spánok. Aj sám pobyt v malebnom prostredí môže byť výhodou pobytu: čistý vzduch, blízkosť lesov a lúk a dlhé prechádzky určite zlepšia Váš zdravotný stav.

zdrowie 1

Relaxujte v soľnej jaskyni

Okrem štandardnej kúpeľnej ponuky sa čoraz väčšej popularite teší haloterapia, čiže terapia s využitím soli v rôznych formách, ktorú ponúka kúpeľné mestečko Iwonicz-Zdrój. Táto terapia sa zvyčajne uskutočňuje v soľných jaskyniach: špeciálne pripravených miestnostiach, v ktorých mikroklíma je podobná tej, s ktorou sa stretávame pri mori. Čistý, ionizovaný vzduch uvoľňuje a podporuje liečbu mnohých ochorení, najmä tých, ktoré sú spojené s dýchacími cestami. V soľných jaskyniach sa často stretávame so špeciálnymi seansami, ktoré sú zamerané predovšetkým na relaxáciu: s upokojujúcimi zvukmi prírody, zvukom mora, alebo dokonca s koncertami mís a gongov, čiže s tzv. masážou pomocou zvuku. V takýchto podmienkach, v čistom vzduchu, pohodlne ležiaci na lehátku si určite oddýchnete...

Všetky takéto aktivity zamerané na zlepšenie zdravia sa môžu spájať s medicínskym cestovným ruchom - stále populárnejšou súčasťou rodinného cestovného ruchu. Karpaty sú vhodným miestom pre vašu cestu k lepšej kondícii. Veľké množstvo kúpeľov a široká škála procedúr zabezpečuje, že bez ohľadu na vaše potreby nájdete správne riešenie: rehabilitácia, masáže, kúpele alebo soľná jaskyňa? Najlepšia je kombinácia všetkého - aby ste boli zdravý po celý rok!

zdrowie 2

CARPATHIA to je viac než len lokálna značka, je to spôsob uvažovania o Karpatoch. Pridajte sa k nám a buďte súčasťou hospodárskej značky kvality Karpát, ktorá v sebe zahŕňa najlepšie produkty, atrakcie a služby karpatského charakteru.

Viac informácií o CARPATHII nájdete na stránkach:

Združenie Karpatský euroregión Poľsko

www.karpacki.pl
www.visitcarpathia.com
www.wedrowaniebezplecaka.visitcarpathia.com

logotypy projekt sk