Leto je ešte ďaleko, no cestovné kancelárie už teraz začínajú predávať letné dovolenky na budúci rok. Ak by ste ale teraz v najbližších týždňoch chceli zažiť pravú zimnú dovolenku, nemusíte chodiť za hranice, aj keď niektoré horské strediská sú cenovo podobné ako tie naše.

Slovensko je ale krásna krajina. Ponúka množstvo krásnych horských stredísk, kde si môžete nielen dobre zalyžovať, ale aj kvalitne oddýchnuť, zrelaxovať. Jedným z týchto stredísk je aj stredisko Jasná v Nízkych Tatrách.

Známe lyžiarske stredisko

Toto lyžiarske stredisko nie je pre vás pravdepodobne neznáme. Je to známe lyžiarske stredisko v Nízkych Tatrách a dovolíme si tvrdiť, že jedno z najznámejších. Nachádza sa v známej Demänovskej doline, ktorá je známa aj svojimi krásnymi a dostupnými jaskyňami, ktoré sú v letnom období veľmi navštevované. V Jasnej nájdete množstvo kvalitných a hlavne dobre upravených zjazdoviek, preto ak patríte k vášnivým lyžiarom, v Jasnej si dobre zalyžujete. Ak si vyberiete ktorékoľvek moderné ubytovanie na Liptove, návštevu Jasnej by ste si nemali nechať ujsť. Najlepšie však pre vás bude, ak budete ubytovaní priamo tu.

Zimná prechádzka zasneženým lesom

Stredisko Jasná je pomerne dosť dlhé, preto ak nechcete stráviť celý deň na zjazdovke, môžete si spraviť peknú prechádzku po stredisku. Môžete sa dokonca vyviesť na sedlo pod Chopkom a pri dobrom počasí si vychutnávať krásny pohľad na Liptov a na Horehronie.

Odporúčame vám zájsť aj k zasneženému a pravdepodobne zamrznutému ľadovcovému Vrbickému plesu. Ak ste si zarezervovali ubytovanie v Nízkych Tatrách, návšteva tohto najznámejšieho plesa by mala byť povinnou zastávkou.

Ak vám to počasie, kondícia a výbava umožní, spravte si túru na Ďumbier a skúste ísť aj na chatu M.R. Štefánika.