Ak ste zo západu a často cestujete na východ, či už na výlet, alebo do Tatier, určite ste prechádzali cez mesto Žilina, ktoré sa nachádza na sútoku dvoch významných riek – Kysuca a významnejší Váh. Kúsok od tohto mesta sú aj významné kúpele Rajecké Teplice alebo napríklad hrad Strečno, no toto mesto vás môže prekvapiť svojimi vlastnými pamiatkami a peknými miestami.

Pekné ubytovanie kúsok od centra

Ak chcete ísť do tohto mesta na viac dní, zožeňte si ubytovanie v Žiline kúsok od historického centra, do ktorého prejdete aj bez pomoci mestskej dopravy – trolejbusu. Kúsok od Mariánskeho námestia, ktorému domáci nehovoria inak ako Štvorcové námestie, nájdete krásny a hlavne útulný hotel v Žiline, ktorý poskytol ubytovanie viacerým známym slovenských celebritám.

Má vynikajúce ceny, perfektné zariadenie a nachádza sa kúsok od centra. Ako to už býva zvykom, hotely, ktoré majú nízke ceny, bývajú aj rýchlo obsadené, preto ak uvažujete nad výletom do Žiliny, vyberte si práve hotel Galileo nachádzajúci sa na Hlinskej ulici v Žiline.

Ak máte obavy, že nebudete mať kde zaparkovať, nebojte sa. Hotel má parkovisko a čo je hlavné, komplet celý hotel a jeho okolie je chránené tým najlepším kamerovým systémom.

Čo sa vám oplatí pozrieť?

Určite navštívte spomínané Mariánske námestie, ktoré niečím predsa len vyniká. Na tomto námestí nájdete pôvodné laubne, miestnymi nazývané aj podlubia. Otvorené arkádové chody lákajú každého návštevníka v Žiline a uvidíte, aj vás si získajú. Na tomto námestí nájdete aj Radnicu, Kostol Obrátenia sv. Pavla a dokonca aj kláštor jezuitov.

Každoročne sa tu konajú najkrajšie vianočné trhy, preto ak radi chodievate na vianočné trhy a dokonca uvažujete nad organizáciou oslavy v Žiline, neváhajte a spoznajte jeho krásy čo najskôr.

V Žiline vám odporúčame navštíviť hlavne tieto pamiatky- Budatínsky hrad, divadlo, Mariánske námestie, Novú synagógu, Rosenfeldov palác, Stanicu Záriečie s bohatým kultúrnym programom, vyhliadkovú vežu na vrchu Dubeň, Farskú uličku, Hlinkovo námestie.