Nájsť taký krásny kraj na Slovensku ako je Liptov bude veľmi ťažké. Niežeby zvyšok Slovenska nebol krásny, ale Liptov je len jeden. Obklopujú ho významné pohoria – Chočské Vrchy, Nízke, Západné a Vysoké Tatry. Preslávil sa najmä vďaka pastierstvu.

Ak tento kraj veľmi dobre poznáte a hľadáte ideálne miesto, kde by ste si ako viacpočetná rodina oddýchli a nadýchali sa čerstvého liptovského vzduchu, jeden tip pre vás predsa len máme.

Drevenice na Liptove

Nájsť krajšie ubytovanie ako ubytovanie v dreveniciach sa vám pravdepodobne nepodarí. Aj keď na Liptove nájdete množstvo pekných hotelov, privátov a penziónov, tradičným dreveným chatám na Liptove sa nič nevyrovná. Získate na prenájom jednu celú drevenicu len pre seba. V prípade, že vás ide viac, zajednajte si viac dreveníc.

Mať vlastnú chatu s veľkou jedálňou, vidiecky zariadenou kuchyňou s majestátnym krbom je na nezaplatenie. Tí, čo takúto dovolenku na chate zažili, veľmi dobre vedia, aké výhody má práve takéto ubytovanie.

Zaujímavosti v okolí

Zajednať ubytovanie v klasickej drevenici si môžete kedykoľvek. Liptov je obľúbený nielen počas hlavnej letnej turistickej sezóny, ale aj počas tej zimnej. Teraz v zime oceníte blízkosť významného lyžiarskeho strediska Jasná. Cestou do Jasnej si spravte výlet do známych Demänovských jaskýň a ak patríte k lanovkovým turistom, určite sa nechajte vyviezť pod Chopok a odtiaľ choďte až na vrchol Chopku a na Ďumbier.

Ďalej vám odporúčame spraviť si klasický okruh Prosieckej a Kvačianskej doliny. Ak máte radi múzeá, navštívte Múzeum Liptovskej dediny v Pribyline a Archeoskanzen Havránok, z ktorého budete mať krásny výhľad na celú Liptovskú Maru.

Výhodou ubytovania v dreveniciach je aj možnosť vlastnej terasy a predzáhradky, kde máte možnosť zorganizovať si večerný žúr a opekačku v kruhu svojich blízkych. Navyše prechádzky v okolí Liptovskej Mary kúsok od dreveníc majú svoje čaro za každého ročného obdobia. Určite vás presvedčia aj pekné výhľady z okien dreveníc. Stačí odostrieť okenné závesy a môžete sa kochať krásnou liptovskou prírodou.

Ak plánujete stráviť Silvestra a Nový rok v horách, skúste si zistiť, či náhodou nie sú voľné ešte nejaké drevenice. Lepší štart do nového roka si nemôžete priať!